Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada Nadziewana Szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
szpinak mrożony 450 gram
żółty ser 150 gram
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
czosnek 2 ząbki
białe wino 1/2 szklanki
szynka wędzona 6 plastrów
cebulka 1 szt
oliwa do smażenia
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Nadziewana Szpinakiem

Schab rozkroić ostrym nożem na jeden płat mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem ,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i ułożyć na mięsie plastry szynki .Szpinak(najlepiej liściasty) przełożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą ,dodać zmiażdżony czosnek ,posiekaną cebulę . Przyprawić solą ,świeżo zmielonym pieprzem ,gałką muszkatołową . Jak szpinak się rozmrozi i odparuje prawie cały płyn ,dodać starty ser i dokładnie wymieszać . Szpinak zostawić do ostygnięcia ,potem ostudzony rozłożyć na mięsie z szynką. Płat mięsa zwinąć w roladę ,spiąć wykałaczkami lub związać mocną nitką. Roladę posolić i obsmażyć z każdej strony na oliwie .Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania ,podlać winem i gorącą wodą do połowy jej wysokości .Piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 -2 godziny . W połowie pieczenia roladę przełożyć na drugą stronę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.06.2013 20:19
bardzo lubię przepisy ze szpinakiem:-)
plocia 18.09.2012 22:45
przepis wart wypróbowania
pacpaw 09.05.2012 21:33
ciekawe jak sie prezentuje przekroju
Katarzyna59 21.04.2012 14:43
apetyczna
PaniMISIOWA 16.04.2012 21:36
musi być pyszna
magdalea 23.03.2012 22:14
wygląda zachęcająco:)
smakowita 23.03.2012 19:30
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak