Sposób przygotowania

Schab rozkroić ostrym nożem na jeden płat mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem ,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i ułożyć na mięsie plastry szynki .Szpinak(najlepiej liściasty) przełożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą ,dodać zmiażdżony czosnek ,posiekaną cebulę . Przyprawić solą ,świeżo zmielonym pieprzem ,gałką muszkatołową . Jak szpinak się rozmrozi i odparuje prawie cały płyn ,dodać starty ser i dokładnie wymieszać . Szpinak zostawić do ostygnięcia ,potem ostudzony rozłożyć na mięsie z szynką. Płat mięsa zwinąć w roladę ,spiąć wykałaczkami lub związać mocną nitką. Roladę posolić i obsmażyć z każdej strony na oliwie .Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania ,podlać winem i gorącą wodą do połowy jej wysokości .Piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 -2 godziny . W połowie pieczenia roladę przełożyć na drugą stronę.

Komentarze

  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wygląda zachęcająco:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być pyszna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe jak sie prezentuje przekroju
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    przepis wart wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    bardzo lubię przepisy ze szpinakiem:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !