Sposób przygotowania

Karczochy dokładnie umyć i odciąć łodygi. Każdy przeciąć na pół, usunąć twarde liście i niejadalne części ze środka. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięte ząbki czosnku oraz liści laurowe. Wrzucić karczochy, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Następnie dusić pół godziny pod przykryciem na niewielkim ogniu. Gdy wnętrze karczochów będzie już miękkie, wyjąć je, po czym odsączyć z nadmiaru oliwy. Wyłożyć na talerze i posypać parmezanem. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Też dobry sposób.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wstyd się przyznać ,ale nigdy nie jadłam karczochów
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    Pani Ewo, nic straconego. Naprawdę warto spróbować! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja też ich jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też nigdy nie jadłam karczochów ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    z tego co widzę,to dużo osób nie kosztowało,jestem ciekawa jak smakują... daje wyglada na smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nie próbowałam ale brzmi bardzo zachęcająco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    zawsze zastanawiałam się jak to coś smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawy pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    szkoda ale nie miałam okazji ich spróbować może ktoś określi ich smak?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    widzę ze nie jestem odosobniona, ja również nie jadłam karczochów Czas spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    trzeba wypróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    muszę wypróbować:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    łał super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    łał super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Pomysłowe, podoba mi się!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nigdy sama nie robiłam karczochów- ciekawe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !