Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny Bochenek z Pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
białe wino 1/4 szklanki
rozmaryn 1 łyżeczka
jajko 1 duże
cebula 1 szt
pieczarki 20 małych główek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
oliwa do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny Bochenek z Pieczarkami

Pieczarki podsmażyć na odrobinie oliwy i osączyć z powstałego płynu. Mięso mielone wyrobić z jajkiem, bułką tartą ,rozmarynem , winem i doprawić do smaku solą, chilli i pieprzem świeżo zmielonym.Posiekaną cebule zeszklić i wymieszać z mięsem. Z mięsnej masy uformować bochenek i powciskać w niego pieczarki .Mięsny bochenek piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. jedna godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.08.2013 07:35
super smaczny
IZABELA29 07.03.2013 07:10
bardzo dobre na chlebek ...
plocia 23.09.2012 20:17
chyba smaczny ten bochenek, inny niż zwykłe
Maniek2 12.09.2012 20:41
pycha
Grażyna13 20.04.2012 14:37
Pysznie wyglada :)
PaniMISIOWA 16.04.2012 21:39
ciekawy przepis
caralajna 11.04.2012 21:50
smaczne danie
smakowita 23.03.2012 19:17
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
1j1o1l1a1 23.03.2012 18:03
ciekawie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak