Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z Suszem Grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości z karkówki 1 kg
boczek 20 dkg mięsny
kapusta kiszona 1 kg
kminek Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
grzyby suszone 1 szklanka pokruszonych
wino czerwone 1 szklanka
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z Suszem Grzybowym

Umyte kości,boczek ułożyć w garnku i odstawić. Kapustę kiszona jeśli jest zbyt kwaśna raz wypłukać w małej ilości zimnej wody(wody nie wylewać).Odciśniętą kapustę posiekać i przełożyć do garnka.Zalać wodą tak ,aby była zakryta i wstawić na ogień. Dodać grzyby , liście laurowe ,ziele angielskie ,kucharek i trochę pieprzu.Gotować na małym ogniu przez ok. jedna godzinę. Potem wlać wino dodać kminek i dosmaczyć solą, cukrem i pieprzem. Dalej gotować przez kolejną godzinę uzupełniając płyn wodą z kiszonej kapusty. Im częściej będziemy bigos odgrzewać tym coraz smaczniejszy będzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 23.09.2012 20:19
Uwielbiam bigos, mam trochę zamrożone na awaryjne spotkania
Katarzyna59 22.04.2012 09:47
rewelacja
PaniMISIOWA 17.04.2012 16:26
bigos z grzybkami robi moja mama i tylko taki lubię!
smakowita 23.03.2012 19:16
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak