Sposób przygotowania

Karkówkę rozkroić na wąski i długi płat mięsa .Posolić i popieprzyć z obu stron i odstawić na pół godzinki. Mięso mielone wyrobić z jakiem, majerankiem,bułka tartą ,posiekana cebulka ,zmiażdżonym czosnkiem i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mięso mielone rozsmarować na płacie mięsa i ułożyć na przemian owoce(całość posypać odrobiną majeranku). Zawinąć w roladę i obwiązać nitką lub spiąć wykałaczkami . Przekroić na mniejsze kawałki i obsmażyć na oliwie.Podlać gorącą wodą i winem.Dusić do miękkości przez ok. pół godzinki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    ale smaczna :-)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    juz wiem co zrobię na niedzielny obiad. Super pomysł!!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam karkówkę, wolę nawet bardziej niż pierś z kurczaka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !