Sposób przygotowania

Do potrawy użyłam Średnio-Ostry Sos Tajskie Czerwone Curry Blue Dragon. Kurczaka, paprykę i cebulę kroimy na cienkie paski.W woku rozgrzewamy mocno olej. Podsmażamy na nim fileta z kurczaka, następnie dodajemy pokrojoną w cebulkę i paprykę. Podsmażamy jeszcze chwilkę. Dodajemy sos czerwone curry i mleczko kokosowe. Gotujemy wszystko jakieś 3-4 minuty, mieszając. Na koniec wsypujemy groszek i jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu. Podajemy z ryżem - polecam prażony -posypane zieleninką.U mnie fajne sprawdziła się rzeżucha :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    fajne, do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !