Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone 70 dag
jajko 1 szt
sól
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Z kapusty wykroić głąb i sparzyć. Do ugotowanego ryżu dodać mięso mielone, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i dusić na małym ogniu. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać. Uformowane gołąbki przełożyć do brytfanny. Dusić w temp. 180 stopni do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.01.2014 13:24
wszyscy moi domownicy przepadają za gołąbkami, zwłaszcza takimi
Wafelek2601 03.07.2013 20:46
Bardzo lubię takie domowe gołąbki
Grazyna0211 03.12.2012 11:51
lubimy
joanna77 19.06.2012 17:38
uwielbiam
kate.500 09.06.2012 09:52
pycha
ronald88 20.04.2012 12:48
tradycyjne najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak