Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Foremki do babeczek wylepiamy ciastem i pieczemy ok 10 minut. Ja użyłam takich najmniejszych "na jeden gryz".

Gdy ostygną babeczki napełniamy serkiem. Najefektowniej zrobić to szprycą do kremu, ale można też oczywiście po prostu nałożyć go małą łyżeczką.

Na serku układamy zwinięty w rulonik filet anchois i ozdabiamy oliwką z nadzieniem paprykowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !