Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babeczki z filecikami anchois

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200g
masło 100g
jajko
serek ziołowy 1 opakowanie
oliwki zielone
sól
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki z filecikami anchois

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Foremki do babeczek wylepiamy ciastem i pieczemy ok 10 minut. Ja użyłam takich najmniejszych "na jeden gryz".

Gdy ostygną babeczki napełniamy serkiem. Najefektowniej zrobić to szprycą do kremu, ale można też oczywiście po prostu nałożyć go małą łyżeczką.

Na serku układamy zwinięty w rulonik filet anchois i ozdabiamy oliwką z nadzieniem paprykowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 17.11.2013 10:49
bardzo pomysłowe
tomosatomos 08.04.2012 17:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak