Sposób przygotowania

Wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy szpinak (może być świeży, ważne by nie był rozdrobniony), doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy aż odparuje nadmiar wody.

Fileta z łososia oprószamy solą i pieprzem i kroimy w paski o szerokości ok 3 cm.

Ciasto francuskie kroimy w prostokąty (muszą być przynajmniej dwa razy większe od kawałka łososia). Najpierw nakładamy porcję szpinaku ,rozkruszony ser a na nim układamy łososia. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta francuskiego. U mnie efekt kratki uzyskałam przy użyciu specjalnego radełka. Jeżeli nie posiadamy takiego urządzenia proponuję zrobić kratkę z cienkich paseczków ciasta francuskiego. Zlepiamy brzegi ciasta i smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    a to dopiero wykwintne danie!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wszystko,co lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Własnie rozglądam się z takim radełkiem,a rybka fajna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !