Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
majonez tradycyjny do smaku
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól i pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pieczarkami

pieczarki myjemy, ścieramy na tarce z oczkami i dusimy aż odparują wodę, studzimy
jajka kroimy na pół i wyrzucamy żółtka do miski
żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy pieczarki, posiekany szczypiorek, sól i pieprz na końcu dodajemy majonez aby połączyć wszystkie składniki

tak przygotowanym farszem nadziewamy wcześniej wydrążone jajka i układamy je na talerzu

danie idealne zarówno na przyjęcia jak i na zwykłe domowe posiłki

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryś1 04.08.2010 14:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak