Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe Bezy z Rumem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 gram
białko 4 szt
sól 1 szczypta
cukier drobny 1 szklanka
rum 1 łyżka
olejek rumowy do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe Bezy z Rumem

Białka ubić ze szczypta soli i cukrem na błyszczącą gładką pianę. Masę białkową delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi ,mąką ziemniaczaną ,rumem i kilkoma kropelkami olejku rumowego. masę nałożyć do szprycy i wyciskać bezy na papier do pieczenia wyłożony na blachę. Ciasteczka piec w 160 stopniach przez ok. 10-15 minut.
Bezy zostawić na blaszce do ostydnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.09.2012 22:03
po co kupować jak można zrobić własne
kate.500 27.08.2012 09:29
super
motyl 29.04.2012 10:06
apetyczne
PaniMISIOWA 19.04.2012 21:31
wspaniałe!
smakowita 23.03.2012 10:10
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
iziona 23.03.2012 07:24
Ja nie umiem zrobić dobrych bez:(, a te muszą być cudne w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak