Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić ostrym nożem na dość grube plasterki.
Na patelni roztopić smalec, dolać oliwę, włożyć kiełbasę i przesmażyć - w międzyczasie dosypać paprykę w proszku.
Smażyć przynajmniej kilka minut, aby mięso w kiełbasie nie było już surowe.
Na koniec doprawić do smaku mielonym chili.

Podawać z pieczywem lub wykorzystać jako dodatek do jajecznicy, gulaszu, bigosu, paelli lub zapiekanek.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    świetny pomysł z polska na hiszpańska kiełbaskę....skorzystam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !