Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z cynamonem i brązowym ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser topiony 200 g
rosół 1 1/2 l
jogurt naturalny 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z cynamonem i brązowym ryżem

Rosół zagotowujemy, dodajemy do niego jogurt i serki topione. Całość roztrzepujemy trzepaczką aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy i dodajemy brązowy ryż.
Równie dobrze smakuje z grzankami z chleba tostowego jak i z makaronem.
W wersji light robię ją z mlekiem zamiast jogurtu a w wersji pikantnej z bazylią, mieloną papryką i odrobiną chilli :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.07.2012 19:41
Fantastyczny przepis! Obowiązkowo do zrobienia:)
eeee 23.06.2012 23:14
jadłam taką zupe połączenie super
Justyna Jussstiii 23.03.2012 09:00
super polecam
Monika78 22.03.2012 21:30
zupa z cynamonem - ciekawe połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak