Sposób przygotowania

Wołowinę zalać wodą i ugotować wywar. Odcedzić.
Do wywaru dodać rozdrobnioną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i gotować 20 minut.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości.
Ogórki utrzeć na grubej tarce warzywnej, wlać do zupy i gotować kilka minut.
Zupę doprawić do smaku cukrem, wyciśniętym czosnkiem, koperkiem, chili oraz pieprzem.
Jeśli jest malo kwaśna, dolać zakwasu z ogórków.
Na końcu dolać mleko sojowe.
Do gotowej zupy włożyć ugotowany osobno makaron oraz pokrojoną wołowinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super polecam
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    Lubię wszystkie zupy , ogórkową szczególnie. Dziś skorzystałam z podpowiedzi by dodać mleko sojowe-
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ja też lubie zupy
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Trzeba kombinować i urozmaicać tradycyjnie znane zupy - ta wyjątkowo nam smakowała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !