Sposób przygotowania

Ziemniaki ugniatamy i studzimy. Z podanych składników (ziemniaki, mąka, jajko, śmietana, margaryna szczypta soli) zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 25 minut. Schab (wcześniej upieczony) kroimy w kostkę, jaka w plasterki a oliwki (10 zostawiamy do dekoracji tarty) przekrawamy na pół. Na podpieczonym cieście układamy jajka, schab i oliwki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach (zostawiamy trochę do posypania tarty) i łączymy ze śmietaną, przyprawiamy. Gotowym sosem smarujemy tatrę. Całość posypujemy pozostałym serem żółtym i dekorujemy oliwkami. Zapiekamy około 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Świetna propozycja na obiad, bardzo mi się podoba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    bardzo ciekawy przepis... gdyby tak oliwki, których nie lubię zamienić np na brokuł... trzeba będzie spróbować...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    z brokułem też będzie pyszna:))) ja go tu nie dodałam bo tartę brokułową robiłam wcześniej;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super pomysł na pyszny obiad lub kolację
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ale apetyczna!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !