Sposób przygotowania

Śledzie odsączyć z oleju i wymoczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, w połowie moczenia wodę wymienić na świeżą.
Odcedzić i osuszyć papierowym ręcznikiem - pokroić w niewielkie kawałki.
Jabłka obrać i grubo zetrzeć, skropić octem jabłkowym, aby nie ciemniały.
Kiwi obrać i pokroić w kostkę lub paseczki, dodać do jabłek.
Pomarańczę okroić z grubej skóry razem z białym albedo i wyfiletować - zachować sok wypływający podczas obierania i krojenia.
Uzyskane cząstki pomarańczy pokroić drobniej i dodać do jabłka z kiwi razem z sokiem.
Owoce lekko posolić i dość znacznie popieprzyć, polać olejem, dodać nieco miodu, dolać octu jablkowego i dołożyć pokrojone śledzie - wymieszać dokładnie.
Całość przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Przed podaniem można połączyc z majonezem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !