Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziki z chrupiącą skórką

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziki z kurczaka 8 szt.
olej rzepakowy 4 łyżki
sos teriyaki 1 łyżka
przyprawa do kurczka Prymat 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udziki z chrupiącą skórką

Kroki postępowania

1
W szklanym naczyniu wymieszać olej rzepakowy, sos teriyaki, przyprawę do kurczaka oraz po pół łyżeczki chili pieprzu cayenne i imbiru.
Krok 1 - Udziki z chrupiącą skórką foto
2
Udziki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć solą, a następnie przygotowaną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 1,5 godziny.
Krok 2 - Udziki z chrupiącą skórką foto
3
Udziki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Udziki z chrupiącą skórką foto
4
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 40 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 200°C i włączyć w piekarniku tylko górną grzałkę. Piec kolejne 15 minut.
Krok 4 - Udziki z chrupiącą skórką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.10.2012 20:59
lubię takie mięsko
MAR3STA 06.06.2012 09:16
aromatyczne i chrupiące mięsko
Jolanta40 03.04.2012 22:43
smakowite te udziki :)
aginaa 25.03.2012 17:29
uwielbiam takiego kurczaczka
sylwia / sytofala 22.03.2012 20:55
oj chrupie , chrupie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak