Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę posiekać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko zagnieść gładkie ciasto i odstawić do schłodzenia. Kiedy ciasto dobrze się schłodzi na podsypanej mąką stolnicy cienko je rozwałkować i wyciąć duże ciastka w co drugim wyciąć otwór.
Budyń ugotować na mleku i tylko delikatnie przestudzić, całe ciastka cienko posmarować marmoladą i przykryć ciastkiem z otworem który napełnić budyniem na budyniu ułożyć dowolne owoce( ja użyłam wiśni bez pestek z kompotu i też bardzo pasowały do całości), posypać rodzynkami i migdałami.
Piec około 15 -20 min w temp 180 st, po upieczeniu polać delikatnie lukrem.
Lukier ja zrobiłam taki zwyczajny czyli 1/2 szklanki cukru pudru roztarłam z kilkoma kroplami soku z cytryny i wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne ciasteczka, z pewnością są pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne ciastka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pysznie się prezentują:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !