Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
jabłka 2 sztuka
olej 2 łyzki
majeranek 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyzeczki
bulion warzywny 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Schab oczyszczamy z wszelkich błonek itd. Nacinamy co 1 cm nie do końca tworząc kieszonki i nacieramy cały dokładnie solą oraz pieprzem. Odstawiamy na parę godzin do lodówki. Przyprawy zmieszać z olejem i posmarować nimi schab, jabłka pokroić w półplasterki i nadziewać schab, wkładając je skórką do gór w kieszonkach. Włożyć schab do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w naczyniu żaroodpornym i piec tak 30 minut, po tym czasie rozciąć rękaw, podlac bulionem i piec jeszcze ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 26.04.2013 20:25
wyglad na 6 z plussem hihi
Beatris 31.03.2012 10:58
Pięknie przyrumieniony. Lubię mięsko z dodatkiem owoców.
IlonaAlbertos 28.03.2012 15:57
Musi wspaniale smakować. Wygląda apetycznie.
meredith 28.03.2012 08:58
pyszne
Ada-Gaba 23.03.2012 11:33
znakomite
Izabela/bella81 23.03.2012 08:58
musi być pyszny
iziona 23.03.2012 07:39
Wygląda bosko !
1j1o1l1a1 22.03.2012 23:11
pewnie smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak