Sposób przygotowania

Schab oczyszczamy z wszelkich błonek itd. Nacinamy co 1 cm nie do końca tworząc kieszonki i nacieramy cały dokładnie solą oraz pieprzem. Odstawiamy na parę godzin do lodówki. Przyprawy zmieszać z olejem i posmarować nimi schab, jabłka pokroić w półplasterki i nadziewać schab, wkładając je skórką do gór w kieszonkach. Włożyć schab do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni w naczyniu żaroodpornym i piec tak 30 minut, po tym czasie rozciąć rękaw, podlac bulionem i piec jeszcze ok 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pewnie smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bosko !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi wspaniale smakować. Wygląda apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pięknie przyrumieniony. Lubię mięsko z dodatkiem owoców.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    wyglad na 6 z plussem hihi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !