Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kebaby z sałatką i otrębami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g
przyprawa kuchni arabskiej do smaku
olej roślinny do smażenia
mix sałat 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kebaby z sałatką i otrębami

Mięso mielimy w rozdrabniaczu. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą kuchni arabskiej do smaku. Przyznaję, że tej ostatniej przyprawy nie żałowałam :) Jeśli mięso będzie zbyt suche można dodać jajko. Mięso formujemy na wykałaczkach i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Sałatę myjemy i osuszamy. Układamy do miseczek. Do każdej miseczki dajemy też pomidorki i posypujemy otrębami granulowanymi z czarną porzeczką. Podajemy z usmażonymi mini kebabami. Można do tego zestawu przygotować też sos czosnkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 22.03.2012 21:02
mmm ślicznie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak