Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 1 kg
woda 2-3 szklanki
cukier 75 dag/1 litr soku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pigwy

Umyte owoce pokroić w niewielkie kawałki i zalać wodą, gotować do miękkości. Wycisnąć sok, zmieszać go z cukrem i przez kilka minut gotować. Gdy kropla galaretki na talerzu nie rozpada się i galaretka ma piękny morelowo- czerwony kolor - jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.03.2012 18:41
pycha
marta34 23.03.2012 15:49
super
Robert10 22.03.2012 21:29
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak