Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolkę płuczemy i usuwamy ogonki a następnie gotujemy do miękkości w wodzie z łyżką soli i cukru.

Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę smażymy.

Gdy bułka się przyrumieni polewamy nią odcedzoną fasolkę.

Zamiast masła można użyć drobno pokrojonej słoniny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 03.08.2010 16:19
robię dokładnie tak samo jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak