Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka malinowo-czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5-6 sztuk
konfitura malinowa 2 łyżki
czosnek ząbki 2-3 sztuki
oliwa 4 łyżki
sezam 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka malinowo-czosnkowe

Pałki z kurczaka oczyścić i opłukać wodą. Przygotować marynatę z konfitury malinowej, czosnku przeciśniętego przez paskę, oliwy z oliwek, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Natrzeć nią pałki i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 3 godziny. Po tym czasie obtoczyć je w bułce tartej pomieszanej z sezamem i smażyć w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 25.08.2013 13:25
ciekawe połączenie a teraz włanśnie sezon na maliny
smile 24.07.2012 22:26
dobre
krokodyl 01.07.2012 11:22
moje ulubione smaki
koala 25.05.2012 23:58
supcio:)
forgielka 24.04.2012 14:25
rewelacyjne
Renata16 21.04.2012 21:42
pyszne to:)
cooleczka 01.04.2012 17:08
brzmi ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak