Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z pulpecikami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone
mięso mielone
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z pulpecikami

SKŁADNIKI:
10 średnich ogórków kiszonych,
2 marchewki,
pietruszka,
kawałek selera,
cebula,
8 ziemniaków,
kostka rosołowa,
1/2 szkl. słodkiej śmietany,
sól, pieprz,
koper.

PULPETY:
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
4 łyżki bułki tartej,
jajko,
łyżeczka sosu sojowego,
sól, pieprz.

Ziemniaki, warzywa obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i zagotować. Mięso mielone wyrobić z sosem sojowym, bułką tartą, jajkiem, doprawić. Formować pulpeciki wilekości orzecha włoskiego, kłaść na wrzący wywar. Gotować 45 min. Dodać ogórki starte na dużych oczkach i śmietanę zahartowaną kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wsypać posiekany koper, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.06.2013 23:24
takiej zupki jeszcze nie jadlam
jeanette_v 03.05.2012 09:09
Samo zdrowie.
Pacia 03.04.2012 10:51
uwielbiam połączenie pulpecików z zupą-zwłaszcza kwaśną-jak ogórkowa czy pomidorowa
AGNIESZKA103 26.03.2012 09:46
mniam pysznosci
dwa pokoje z kuchnią 23.03.2012 09:26
uwielbiam pulpecikową, ale połączonej z ogórkową jeszcze nie robiłam, dwie ulubione zupy za jednym zamachem! super
iziona 22.03.2012 20:45
Tak jeszcze ogórkowej nie robiłam, a ta wyglada pysznie
Ewa104 22.03.2012 20:44
Lubię ogórkową,lubię pulpeciki i lubię takie połączenia.
stokrotka 22.03.2012 19:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak