Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:
10 średnich ogórków kiszonych,
2 marchewki,
pietruszka,
kawałek selera,
cebula,
8 ziemniaków,
kostka rosołowa,
1/2 szkl. słodkiej śmietany,
sól, pieprz,
koper.

PULPETY:
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
4 łyżki bułki tartej,
jajko,
łyżeczka sosu sojowego,
sól, pieprz.

Ziemniaki, warzywa obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i zagotować. Mięso mielone wyrobić z sosem sojowym, bułką tartą, jajkiem, doprawić. Formować pulpeciki wilekości orzecha włoskiego, kłaść na wrzący wywar. Gotować 45 min. Dodać ogórki starte na dużych oczkach i śmietanę zahartowaną kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wsypać posiekany koper, doprawić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię ogórkową,lubię pulpeciki i lubię takie połączenia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Tak jeszcze ogórkowej nie robiłam, a ta wyglada pysznie
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam pulpecikową, ale połączonej z ogórkową jeszcze nie robiłam, dwie ulubione zupy za jednym zamachem! super
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    mniam pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    uwielbiam połączenie pulpecików z zupą-zwłaszcza kwaśną-jak ogórkowa czy pomidorowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Samo zdrowie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takiej zupki jeszcze nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !