Sposób przygotowania

CIASTO:
2 szkl. mąki,
3/4 kost. margaryny,
1 jajko + 1 żółtko,
po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i soli.

Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dno formy. Ponakłuwać widelcem. Piec 10 min w temp. 200st.

FARSZ:
2 laski kiełbasy,
10 dag wędzonego boczku,
cebula,
20 dag kurek,
4 jajka + 1 białko,
300ml śmietany,
20 dag sera,
posiekana natka pietruszki,
tymianek,
oregano,
pieprz,
olej.

Grzyby obgotować w osolonej wodzie pk. 10 min. Przestudzić. Śmietanę roztrzepać z jajkami. Kiełbasę , boczek i cebulę, pokroić w kostkę, podsmażyć. Wymieszać ze śmietaną, grzybami, białkiem, startym serem, natką, przyprawić. Wylać na ciasto. Piec ok. 35 min w temp. 200st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ale świetny-bardzo podoba mi się ta propozycja obiadowa
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !