Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 65 dag
jajko 5 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
masło 1/2 opakowania
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy sernik

Przygotowanie: Ser przepuścić przez maszynkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem.Białka ubić na sztywną pianę.Masło utrzeć,dodać ser,utarte żółtka,pianę z białek i mąkę,wymieszać.Przełożyć masę do wyłożonej pergaminem blachy i piec w temp.200s.c około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2012 15:08
Fajny wyszedł.
emeslive 17.04.2012 21:21
Ślicznie wygląda ten sernik!
mikrusiak 22.03.2012 18:20
hm...zjadłoby się taki serniczek...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak