Sposób przygotowania

Morele sparzamy wrzątkiem, aby zmiękły, zaś migdały rozdrabniamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim przez chwilę drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Leciutko solimy. Smażymy mieszając kilka minut. Wlewamy mleczko kokosowe i wsypujemy pokrojone morele. Dusimy około 15 minut. Po upływie tego czasu wsypujemy również rozdrobnione migdały i gotujemy całość bez przykrycia, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem, posypane zieleniną. U mnie jest to oczywiście rzeżucha :D

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wyglada swietnie! i cóż za polaczenie smaków!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mnie też bardzo się podoba!!!!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wspaniałe zdjęcie superpotrawy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !