Sposób przygotowania

1. Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy przez około 30 minut. Solimy na 10 minut przed końcem gotowania.
2. Cebulę, łodygę selera i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy warzywa przez około 10 minut, następnie odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy kozi ser, bułkę tartą i rozmaryn i mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy.
3. Do blendera wkładamy soczewicę, oliwki i jajko i dokładnie miksujemy. Masa powinna być gładka i bez grudek. Zmiksowaną soczewicę dodajemy do masy z twarożkiem i całość dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy 8 koletów i wstawiamy je na 15 minut do lodówki.
4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy schłodzone kotlety po 1 minucie z każdej strony. Następnie układamy na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i pieczemy przez 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super polaczenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    twoje potrawy to takie małe dzieła sztuki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    apetyczne:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ależ to musi być pyszne
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    zastanawiające połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !