Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska korma

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
kardamon 1 łyżka
kumin 2 łyżki
mielona kolendra 2 łyżki
zielona papryczka chilli 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
marchew 200 g
kalafior 200 g
ziemniaki 200 g
cukinia 200 g
bulion warzywny 500 ml
mrożony zielony groszek 200 g
mleko kokosowe 200 ml
mielone migdały 2 łyżki
imbir świeży 3 cm
cebula 1 sztuka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska korma

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę siekamy i wraz z przyprawami podsmażamy ją na małym ogniu przez 5 minut. Następnie podajemy drobno posiekane chilli, imbir i czosnek i smażymy przez kolejną minutę. Zwiększamy ogień, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i smażmy przez 5 minut intensywnie mieszając.
2. Do podsmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i dusimy potrawę na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy zielony groszek i pozostawiamy potrawę na ogniu jeszcze przez 4 minuty.
3. Zdejmujemy potrawę z ognia, dodajemy mleko kokosowe i mielone migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 17.09.2012 06:42
pysznie wygląda i na pewno tak samo smakuje :)
Fiffi 05.09.2012 21:42
mardzo aromatycziei smakowicie
MagdaXXX 07.07.2012 14:53
muszę wypróbować ten przepis
Agiatis 09.05.2012 06:45
Mleczkiem kokosowym mnie zaskoczyłeś. U Ciebie to zawsze tak kolorowo, oczami zjadam Twoje potrawy;)
czekoladka_m 10.04.2012 14:21
wspaniałe urozmaicenie;)
caralajna 06.04.2012 21:37
oto danie dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak