Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę siekamy i wraz z przyprawami podsmażamy ją na małym ogniu przez 5 minut. Następnie podajemy drobno posiekane chilli, imbir i czosnek i smażymy przez kolejną minutę. Zwiększamy ogień, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i smażmy przez 5 minut intensywnie mieszając.
2. Do podsmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i dusimy potrawę na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy zielony groszek i pozostawiamy potrawę na ogniu jeszcze przez 4 minuty.
3. Zdejmujemy potrawę z ognia, dodajemy mleko kokosowe i mielone migdały.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oto danie dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wspaniałe urozmaicenie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Mleczkiem kokosowym mnie zaskoczyłeś. U Ciebie to zawsze tak kolorowo, oczami zjadam Twoje potrawy;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    muszę wypróbować ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    mardzo aromatycziei smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pysznie wygląda i na pewno tak samo smakuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !