Sposób przygotowania

1. Mięso, cebulę, przyprawy i skórkę pomarańczową wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kuleczki wielkości orzecha.
2. Kuskus zalewamy wrzącym bulionem, odstawiamy na 10 minut.
3. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy klopsiki aż się zrumienią.
4. Kuskus rozdrabniamy widelcem by porozdzielać ziarenka kaszy. Dodajemy kawałki pomarańczy i pietruszkę, mieszamy.
5. Danie można podawać na ciepło lub na zimo.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawa jestem tego smaku z pomarańczą.Boję się tylko,że mój bardziej tradycyjny w kuchni mąż i córka nie będą zachwyceni.Nie lubią łączenia mięs z owocami.A ja na tym tracę, bo dla siebie nie bardzo chce się gotować oddzielnie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    co przepis to zaskoczenie- połączenia smaków, poproszę porcję albo dwie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !