Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto białkowe z daktylami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 100 gram
białko 1 szkl
cukier puder 300 gram
mąka 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
daktyle 100 gram
orzechy włoskie 2 garście
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto białkowe z daktylami

Masło lub margarynę rozpuścić. Białka ubić z cukrem, dodawać mąki wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia, wlewać pomału tłuszcz. Dodać pokrojone daktyle, ananasy i orzechy. Dobrze wymieszać, piec 45 min w temp. 170-180'C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aneta17 06.02.2013 20:02
Robiłam dziś bo zostały mi białka z pączków i smaczne bardzo ale zamiast ananasa dodałam żurawine i wyszlo rewelacyjnie:)
JaPaqc 26.08.2012 13:19
ale rarytas
Gosia20 01.06.2012 09:39
pycha
Rybciia 12.05.2012 19:40
smaczne :-)
gosia561 10.04.2012 00:46
zupełnie coś nowego
agnieszka214 27.03.2012 14:01
extra
jolanta19 23.03.2012 18:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak