Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowo-jabłkowo-kabaczkowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 8 łodyg
kabaczek 1/3 sztuki
mąka 3 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier puder 3 łyżki
miód płynny do polania 3 łyżki
jabłko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowo-jabłkowo-kabaczkowe placuszki

Rabarbar dokładnie umyć,obrać.Obrany rabarbar zetrzeć na tarce o małych oczkach,bądź pokroić na kawałki i zmiksować.Rabarbar dokładnie wymieszać z trzema stołowymi łyżkami cukru pudru.Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Kabaczka najpierw kroję na plasterki,dopiero później obieram plasterki ze skóry.Po usunięciu pestek zetrzeć na tarce o małych oczkach.Dodać jajko i 3 stołowe łyżki mąki.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Po usmażeniu wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem w celu odsączenia z tłuszczu.Przekładamy na czysty talerz i polewamy miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 22.06.2012 08:29
ciekawe:)
Anna152 31.05.2012 06:51
super
agnieszka214 11.05.2012 13:17
fajny pomysł warto zrobić
kate.500 07.05.2012 20:07
pycha
Norgiusz 08.04.2012 08:20
mniam
Kas2 24.03.2012 14:39
ciekawe połączenie smaków
olkaaa 23.03.2012 08:31
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak