Sposób przygotowania

Przygotowanie: Jajka dokładnie umyć.Oddzielić żółtka od białek do osobnych pojemników.Do żółtek dosypać cukier i w trakcie ucierania dosypywać powoli cukier puder.Całość dokładnie ale lekko wymieszać.Mąkę wraz z proszkiem wymieszać,dosypać do żółtek.Jeszcze raz dokładnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką( nie dopuścić by były grudki cukru). Przygotować tortownicę smarując ją i oprószając leciutko bułką tartą.Nadmiar bułki strzepać.Wylewać kulistymi ruchami puszystą masę.Piec około 30-35 minut w temp.160.170 s.c Przygotować nadzienie: Czekoladę rozpuścić i zostawić do stygnięcia.Śmietanę kremówkę ubić ze zwykłą śmietaną. Ostudzony tort wyjąć z tortownicy i od razu ułożyć spód w pudełku.Na spód dodajemy obficie zmiksowaną bitą śmietanę.Polewamy lekko połową ostygniętej czekolady i zatykamy drugą częścią tortu.Na wierzch wylewamy resztę czekolady.Delikatnie wyciskamy napis i układamy ozdobne różyczki.Wokół tortu wyciskamy śmietanę w fantazyjne kwiatuszki.Boki tortu dokładnie obsypać wiórkami kokosowymi.Tak przechowywać w lodówce do stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładny
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    hehe, już widzę jak sam/sama robiłeś/robiłaś - cukiernia na bank
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze on jest dobry.
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !