Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka rolada śmietankowa w wersji light

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier kryształ 1/2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: lekka rolada śmietankowa w wersji light

Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek,każde do osobnych naczyń.Do żółtek dosypujemy cukier,cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną z łyżeczką proszku do pieczenia.Całość miksujemy około 10 minut na białą puszystą masę. Ciasto wylewamy na blachę.Pieczemy w temp.160-170s.c około 10 minut. Po upieczeniu zawijamy dokładnie w kuchenną ściereczkę.Chłodzimy w lodówce około 30 minut.Wyjmujemy,delikatnie otwierając wyciskamy śmietanę w sprayu energicznym ruchem i znów zawijamy.Całość wiążemy dokładnie nitką.Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.05.2012 15:05
Znakomita rolada, tylko taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak