Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej I

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
pieprz, sól do smaku
olej 3 łyżki
jabłko 3/2 sztuki
ocet do smaku
marchew 2 małe
natka pietruszki do smaku
kapusta czerwona 1/2 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej I

Kroki postępowania

1
Kapustę płuszcemy , dzieli na części i siekamy nożem.
Krok 1 - Surówka z kapusty czerwonej I foto
2
Jabłko płuczemy , obieramy, ścieramy n tarce o dużych oczkach. Podobnie robimy z marchwią. Cebule obieramy, siakmy. Jabłko mieszamy z cebulą i zasypujemy cukrem i odstawiamy.

Kapustę zaś wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, by ją w pełni pzrykrywałai gotujemy,aż trochę zmieknie. Gotujemy tak długo jak miękką chcemy miec kpuste ( pamietajcie aby jej nie roztowac). Najlepiej w trakcie gotowania sprobowac czy dana twardość jej nam już odpowiada.
Krok 2 - Surówka z kapusty czerwonej I foto
3
Kapustę odcedzamy. Dodajemy do niej cebulę z jabłkiem, marchewkę. olej, szczyptę soli, pieprz do smaku, ocet do smaku.

U mnie jedliśmy ją do obiadu jeszcze ciepła, ale jak kto woli. Do smaku jeszcze odałam natkę pietruszkinie tylko dlatego, że lubię lecz dodaje smaku.


Zapraszam do mojego drugiego przepisu na surówke z kapustą czerowną.

Życzę Smacznego
Krok 3 - Surówka z kapusty czerwonej I foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 31.05.2012 14:24
samo zdrowie
Ada-Gaba 14.04.2012 08:14
smaczna
mic 28.03.2012 19:45
smaczna jest, robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak