Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 3 opakowania
jajko 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pianka kakaowa

Przygotowanie: Całą margarynę wraz z ; żółtkami, cukrem , cukrem waniliowym utrzeć na masę. Dodawać stopniowo kakao. Białka ubić, wlać do masy i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie,zagotować mleko i dodać żelatynę.Wymieszać.Mleko wraz z żelatyną ostudzić i dolać do przygotowanej wcześniej masy.Wszystko wymieszać i wlać na blaszkę.Po stężeniu zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2012 13:23
Warto robić ją.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak