Sposób przygotowania

1. Piersi z kurczaka nacieramy pastą zrobioną z rozgniecionego czosnku, cynamonu, oliwy i soli, następnie układamy je w żaroodpornym naczyniu z pokrywą.
2. Pomidory, cebulę, czekoladę, płatki migdałów, rodzynki i papryczki chilli miksujemy w blenderze na jednolity sos.
3. Sosem zalewamy kurczaka, naczynie przykrywamy pokrywą i wstawiany na 2,5 h do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    zaintrygowała mnie czekolada w tym daniu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    artystycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ciekawa jestem smaku
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    wygląda pieknie smakuje pewnie tez
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetnie podany, ciekawa nazwa i smaczne dodatki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Osssstro! Najbardziej podoba mi się czekoladowy sos. Uwielbiam niecodzienne połączenia smaków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !