Sposób przygotowania

Z umytych dokładnie pomarańczy otrzeć skórkę. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać otartą skórkę z pomarańczy oraz sok i wszystko ogrzać aby masa zgęstniała. Białka ubić na sztywną pianę. Ostudzoną masę połączyć z pianą z białek i wcześniej przygotowaną żelatyną. Masa powinna jeszcze bardziej zgęstnieć. Całość przełożyć do pucharków. Gdy krem zgęstnieje polać go roztopioną gorzką czekoladą. Polecam!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny i dosc szybkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    a gdzie foto/?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !