Sposób przygotowania

Przygotowujemy sobie formę do babki. Rozpuszczamy pierwszą galaretkę szafirową w 450 ml wody. Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy tyle mleka skondensowanego by uzyskać odpowiedni kolor. pierwszą szklistą część wlewamy na dno formy i odstawiamy do stężenia, gdy stężeje wylewamy na nią część matową (którą najlepiej trzymać w cieple by za szybko nie stężała). Tak postępujemy z kolejnymi galaretkami. Całość musi nam ładnie zastygnąć. Po tym czasie babkę wyjmujemy z formy, zanurzając ją na 2 sekundy dosłownie w wrzącej wodzie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda znakomicie:):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    fajjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    wygląda cudnie
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    przepiekna!! :):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Ale śliczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Ale śliczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Dziekuje ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękna!
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    boska!! a ile pracy!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    przepiekna!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale fajna, taka wiosenna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    ja też chcę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    ja też chcę :)
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    cudownie wygląda, już nie wspomnę jaki świetny pomysł ;-)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Też się kiedyś bawiłam w takie deserki - kiedy syn był malutki i był strasznym niejadkiem ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !