Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko nadziewane majonezem z szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
szpinak świeży 1/2 garść
ser żółty
rzodkiewka 2 szt
majonez 1 łyżka
por
ogórek zielony 1 szt
łosoś 1 brzuszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko nadziewane majonezem z szpinakiem

Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w obrączki .Okręgi wydrążamy .Jajka gotujemy na twardo .Obieramy ścinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtko .Żółtko ucieramy z majonezem i wkładamy do środka jajka.Pora kroimy w cieniutkie paseczki wkładamy do jajka .Rzodkiewkę kroimy w kawałki dajemy na jajko.Liście szpinaku myjemy i wkładamy ozdobnie do jajka .Ser zółty kroimy w paseczki wkładamy do jajka ,żeby zwisała na boki. Na wierzch serwujemy kawałek brzuszka wędzonego łososia .Jajko usadzamy w obręczy z ogórka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 22.03.2012 19:50
wygląda cudownie
novita26 22.03.2012 19:18
fajne
Justyna28 22.03.2012 15:46
Ciekawy pomysł:)
M-W 22.03.2012 08:24
wyglada zjawiskowo, dobry pomysł na wielkanocny stół
iwa643 22.03.2012 07:22
polecam na wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak