Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz duszony w jabłkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
jabłka 6 szt
cebula 1 szt
włoszczyzna 1/2 pęczka
śmietana 1/2 szkl
wino białe 1 szkl
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 szt
sól, pieprz do smaku
rozmaryn do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz duszony w jabłkach

z sandacza wyciąć filety posolić i skropić sokiem z cytryny resztę ryby włoszczyzny posiekanej i przyprawami zalać wodą i ugotować bulion pięć jabłek i cebulę pokroić ułożyć razem z rybą w brytfannie posmarować olejem polać bulionem i dusić ok 30 minut sandacza wyjać jabłka i cebulę zmiksować dodać śmietanę i wino zagotować ostatnie jabłko pociać w plastry usmażyć na maśle położyć na rybie polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak