Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lukrowane paluszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakalie 30 dag
suszone morele figi
orzechy
migdały
jajko 2 szt
cukier 4 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 3 łyżki
lukier
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: lukrowane paluszki

bakalie rozdrobnić jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać mąkę i bakalie masę wymieszać i rozsmarować na andrutach piec ok 45 minut w temp 180*c wystudzone andruty pociąć na małe paski oblać lukrem i udekorować

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 24.03.2012 07:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak