Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba Nadziewana Grzybami i Papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 średniej wielkości płat
pieczarki 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sos sojowy 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki do panierowania
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba Nadziewana Grzybami i Papryką

W wątrobie zrobić kieszonkę , natrzeć sosem sojowym i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem .Pieczarki,cebulę ,paprykę poszatkować i przesmażyć na maśle.Do pieczarek dodać bułkę tartą ,rozkłócone jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Farszem wypełnić kieszonkę i spiąć wykałaczką. Panierować w bułce tartej i obsmażyć na małym ogniu z każdej strony na rumiano. Wątróbkę przełożyć na blaszkę z folią aluminiową ,okryć ja folią i dopiec przez pół godziny w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 04.07.2012 18:14
interesujące:)
PaniMISIOWA 24.05.2012 21:00
ciekawe
smakowita 23.03.2012 10:07
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak