Sposób przygotowania

Piersi ze skórka posolić ,popieprzyć , natrzeć estragonem i odstawić na 20 minut. Potem obsmażyć filety na rumiano z obu stron i dopiec w piekarniku.Na patelni ze smażenia mięsa zeszklić posiekaną cebulkę ,dodać zmiażdżony czosnek , podlać rosołem i śmietanką .Sos doprawić do smaku solą ,pieprzem i chwile gotować ,aż trochę zgęstnieje. Mięsko włożyć do sosu i chwilę podgrzewać .Podajemy np; z ziemniakami i ulubionym dodatkiem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam mniam!
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pysznie wyglada
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    o takiej przyprawie nie słyszałam - estragon Prymat

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !