Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Kasia 1 sztuka
herbatniki 2 paczki
mleko 1 puszka
rodzynki
orzechy
aromat rumowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Całość wylać na blachę. Puszkę z mlekiem gotować 3 godziny. Margarynę ukręcić do białości, dodawać powoli ostudzoną masę. Herbatniki maczać w rumie, ukladać na cieście i polać polewą. Do kremu dodać rodzynki i orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 05.06.2012 23:34
ciekawy
ewaa 22.03.2012 19:47
ciekawy
marta34 22.03.2012 09:16
jakiś nowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak