Sposób przygotowania

5 białek ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku, dalej mieszając. Mąki przesiewamy i mieszamy delikatnie z pozostałą masą. Wylewamy do tortownicy i pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach. Studzimy, kroimy na 3 blaty.
Przygotowujemy krem. Do rondelka wsypujemy cukier i dodajemy 3 łyżki cukru. Gotujemy aż syrop zgęstnieje. Pozostałe dwa białka ubijamy na pianę. Dodajemy powoli cukrowy syrop, gorący i ubijemy wszystko do wystudzenia. Kawę rozpuścić w odrobinie wody, ostudzić i wymieszać z miękkim masłem, połączyć to z ubitymi białkami w jednolitą masę.
Blaty biszkoptu nasączamy i smarujemy dżemem i kremem maślanym każdy, składamy tort, wierzch i boki smarujemy również kremem maślanym, dekorujemy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !