Sposób przygotowania

Kremówkę ( 1/4 szkl ) podgrzewamy w rondelku. Gorącom zalewamy połamana czekoladę i mieszamy, dodajemy masło orzechowe. Wylewamy do kwadratowej foremki i wstawiamy do zamrażalnika. 200 ml śmietanki ubijamy z cukrem i dodajemy wydrążone z wanilli ziarnka. 50 ml śmietanki podgrzewamy i rozpuszczamy w niej żelatynę. Studzimy. Mieszamy z resztą śmietanki. Wylewamy na pierwszą warstwę w zamrażalniku. Wstawiamy znów do zamrażalnika. Gdy stwardnieje kroimy w prostokąty i maczamy w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wyglądają pysznie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !