Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowo-orzechowe trufelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolda mleczna 200 g
masło orzechowe 3 łyzki
cukier 4 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
laska wanilii 1 sztuka
czekolda gorzka 100 g
kremówka 1/4 szklanki
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowo-orzechowe trufelki

Kremówkę ( 1/4 szkl ) podgrzewamy w rondelku. Gorącom zalewamy połamana czekoladę i mieszamy, dodajemy masło orzechowe. Wylewamy do kwadratowej foremki i wstawiamy do zamrażalnika. 200 ml śmietanki ubijamy z cukrem i dodajemy wydrążone z wanilli ziarnka. 50 ml śmietanki podgrzewamy i rozpuszczamy w niej żelatynę. Studzimy. Mieszamy z resztą śmietanki. Wylewamy na pierwszą warstwę w zamrażalniku. Wstawiamy znów do zamrażalnika. Gdy stwardnieje kroimy w prostokąty i maczamy w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.05.2012 20:06
apetyczne
leonkot 16.05.2012 13:37
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak